Blog > Komentarze do wpisu
Pasta rybna

Moi rodzicie uwielbiają obdarowywać nas jedzeniem, a kiedy zaczynamy marudzić, że nie pozjadamy artykułów o krótkiej dacie, wymyślają coś innego. Tym sposobem uzbierało mi się kilka puszek śledzi w oleju. Wypadało coś z nich zrobić i dzięki temu powstała ta pasta.
Zostało mi chyba jeszcze 2 puszki więc może ktoś ma pomysł, co mogę z nich przygotować.

Moja ocena to 4/5.



Składniki:

- 1 puszka śledzi w oleju

- 2 jajka

- 1 cebula

- 2 ogórki kiszone

- sól, pieprz

- zioła prowansalskie

- oregano

- 2 łyżki przecieru pomidorowego

- 1 łyżka keczupu

- 2 łyżeczki musztardy

Przygotowanie:

1. Śledzie wyjmujemy z zalewy, rozdrabniamy widelcem. Jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku. Schładzamy w lodówce i podajemy z pieczywem.

niedziela, 22 stycznia 2012, degustatorka

Polecane wpisy

Komentarze
izaa_a
2012/01/22 21:00:56
ja za rybami nie przepadam ale takie i podobne pasty rybne z chęcią zawsze jem...pozdrawiam
-
Gość: oka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/01/23 15:29:32
a ja polecam inną pastę (jestem ich wielbicielką)
- serek delikate z biedronki ten naturalny bez szczypiorka ( w wiaderku robiony na wzór allmette)
- tuńczyk w kawałkach
- papryka (tak na oko ja daję pół mniej więcej)
- cebula

i to wszystko wymieszać, popieprzyć. PYYYCHA!! POLECAM:)
-
2012/01/23 16:42:04
Podoba mi sie Twój pomysł, będę o nim pamiętała :).
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi