Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z wędzonej makreli i sera feta

Dawno temu znalazłam przepis na tą pastę tutaj. Nigdy jakoś się nie składało żeby ją przygotować. W końcu jednak zgromadziłam wszystkie potrzebne składniki, no i się udało. Pasta wyszła smaczna, chociaż słona - wiadomo feta i ryba.

Moja ocena 5/5.


Składniki:

- pół na pół makreli i sera feta,

- szczypiorek bądź cebulka,

- pieprz czarny,

- majonez

Przygotowanie:

Rybę i ser rozetrzeć na pastę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Stosować do kanapek lub jako farsz do omleta.

 

 

środa, 28 listopada 2012, degustatorka

Polecane wpisy

Komentarze
blenda2007
2012/11/28 12:04:27
fajne połączenie:)
-
izaa_a
2012/11/28 12:40:12
z makreli jadłam ale nigdy nie dodawałam fety. Chyba nastepnym razem spróbuję
-
lutka40
2012/11/28 19:24:57
Też nigdy nie dodawałam fety ,ani innego sera .Czas to zmienic
-
Gość: Olcia, *.91-235-19.citysat.com.pl
2012/11/28 21:55:31
też tką robię ale nie dodaję juz majonezu,makrela i feta sa na tyle tłuste że będą się idealnie smarować na chlebie.polecam spróbować bez majonezu:)
-
2012/11/28 22:15:14
Oj takiego połączenia nie znałam, nie znalazłam się też z takim w sieci, czy w jakiejś gazecie. A powiedz mi nie wychodzi to wszystko za słono?
-
2012/11/29 09:41:43
basinepichcenie: dla mnie było w sam raz, ale to oczywiście kwestia gustu. Ewentualnie możesz dodać troszkę mniej fety.
-
2012/12/04 09:10:40
bardzo lubię takie pasty na śniadanko:)
-
zjedz_mnie
2012/12/04 13:15:39
Kiedyś zaryzykowałam i zrobiłam z jakieś znalezionego przepisu, z twarogiem. Smakiem to nie powalało, ale dodanie sera feta rozbudziło moją ciekawość:)
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi