Blog > Komentarze do wpisu
Goł±bki meksykańskie

Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie.

Moja ocena 5/5


Składniki:

- 0,5 kg mięsa mielonego

- 3 jajka

- 1 cebula

- 4 łyżki ugotowanego ryżu

- 2 z±bki czosnku

- 25 dag białej kapusty

- - 1 łyżka startego żółtego sera

- 2 łyżki bułki tartej

- sól, pieprz

- 2 kostki rosołowe

- 100 ml keczupu

- 1/2 koncentratu pomidorowego

- olej

Przygotowanie:

1. Cebulę drobno siekamy, kapustę szatkujemy. Do mięsa dodajemy jajka, cebulę, ryż, kapustę, ser oraz posiekany czosnek. Wszystkie składniki mieszamy ze sob± i doprawiamy do smaku.

2. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce i smażymy.

3. Gotujemy 1 l wody, dodajemy kostki, keczup oraz koncentrat, gotujemy przez 10 minut, mieszamy. Do sosu wkładamy goł±bki i jeszcze chwilę gotujemy.

niedziela, 02 lutego 2014, degustatorka

Polecane wpisy

Komentarze
izaa_a
2014/02/03 16:56:19
podoba mi się to danie ;)
-
agattekh
2014/02/04 10:43:46
Musze kiedy¶ je wypróbować :-)
-
zjedz_mnie
2014/02/06 08:58:58
Bardzo fajne:)
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi