Blog > Komentarze do wpisu
Ryba w cieście francuskim

Na początek chciałabym życzyć Wszystkim Wesołych Świąt ;).

Dzisiaj zaproponuje wam smaczna rybę w cieście francuskim. Pierwszy raz jadłam tak przygotowana rybę i wydała mi się dosyć interesująca.

Moja ocena 5/5


Składniki:

- 2 duże płaty dowolnej ryby

- Duże opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (lub 1,5 małego opakowania)

- Jajko

- Sól

- Pieprz

- Przyprawa do ryby 

 Przygotowanie:

1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem (nie porcjujemy). Z obu stron oprószamy solą i pieprzem i przyprawą.

2. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na płaty nieco większe niż filety.

3. Rybę układamy wzdłuż na płatkach ciasta. Boki ciasta nacinamy, a następnie zaplatamy w warkocz.

4. Pakieciki ryby w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

 

piątek, 18 kwietnia 2014, degustatorka

Polecane wpisy

Komentarze
izaa_a
2014/04/18 18:12:05
bardzo ciekawy przepis
-
nemisiek
2014/04/18 20:30:35
Uwielbiam rybki w cieście:D Kiedyś piekłam tak łososia i nie mogłam się go najeść:) Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt;)
-
lutka40
2014/04/19 19:57:49
Musiała byc smaczna .
Zdrowych ,pogodnych i szczęśliwych Świąt
-
agattekh
2014/04/22 10:36:19
Wygląda pysznie :-)
-
judik1119
2014/06/04 14:06:47
Tak przygotowanego jadłam kurczaka, rybę nigdy, ale musiała równie dobrze smakować!
-
horecaservice
2014/07/09 08:48:23
ciasto francuskie to fantastyczna sprawa..pasuje do wszyskiego....z rybą jeszcze go nie próbowałam...ale z kurczakiem i szpinakiem tak i super smakuje....
-
lutka40
2014/12/21 21:07:10
Spokojnych ,szczęśliwych i rodzinnych świąt
Wracaj !
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi