piątek, 18 kwietnia 2014
Ryba w cieście francuskim

Na początek chciałabym życzyć Wszystkim Wesołych Świąt ;).

Dzisiaj zaproponuje wam smaczna rybę w cieście francuskim. Pierwszy raz jadłam tak przygotowana rybę i wydała mi się dosyć interesująca.

Moja ocena 5/5


Składniki:

- 2 duże płaty dowolnej ryby

- Duże opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (lub 1,5 małego opakowania)

- Jajko

- Sól

- Pieprz

- Przyprawa do ryby 

 Przygotowanie:

1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem (nie porcjujemy). Z obu stron oprószamy solą i pieprzem i przyprawą.

2. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na płaty nieco większe niż filety.

3. Rybę układamy wzdłuż na płatkach ciasta. Boki ciasta nacinamy, a następnie zaplatamy w warkocz.

4. Pakieciki ryby w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

 

14:23, degustatorka , Ryby
Link Komentarze (7) »
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi